Sokken tegen Zweetvoeten

sokken tegen zweetvoeten

Sokken tegen Zweetvoeten

Last van zweetvoeten en benieuwd welke sokken bij je passen? Elke materiaal heeft speciale specificaties.
Wij helpen jou graag met het uitzoeken welke sok nu het beste bij jou past. Zodat je eindelijk afkomt van de nare geuren van je voeten.

De meeste gebruikte materialen

  • bamboe
  • katoen
  • modal
  • wol
  • polyester

Bamboe Sokken

Bamboe heeft een uitstekende vocht opnemende en afvoerende werking. Zowel je sokken als je voeten blijven hierdoor langer droog. Dit is overigens ook meteen het grootste verschil met sokken van katoen. Katoen neemt veel vocht op maar voert dit slecht af. Je voeten blijven dan dus nat.
Bamboevezel heeft bovendien nog een andere goede eigenschap: het is antibacterieel en anti-allergisch. Tel daar nog eens bij op dat sokken van bamboe heerlijk zacht zijn. De nummer 1 dus in sokken tegen zweetvoeten!
Uiteraard heeft bamboevezel ook een nadeel: het is minder sterk dan bijvoorbeeld katoen of modal.

Katoenen Sokken

Wist je dat zweet op zichzelf niet ruikt? Pas als je voeten lang vochtig blijven dan gaan je voeten geuren. Warmte en vocht zijn een ideale voedingsbron van bacteriën. En laten die nu juist voor de nare geur zorgen!

Katoen draagt koel en het ventileert ook goed. Echter katoen blijft wel langer vochtig. Het drijft dus heel slecht vocht af. In open schoenen gaat dit heel goed samen. Draag jij meestal dichte schoenen? Een beter keuze is dan sokken van bamboe of modal.

Een bio-katoenvezel die minder bekend is maar wel helpt tegen zweetvoeten is Modal. Modal katoenen sokken. Modal absorbeert 50% meer vocht dan katoen. Je voeten blijven dus lekker droog. Daarbij komt dat Modal zijdezacht is en sterker dan bamboevezel.

Wollen Sokken

Wol wordt ook genoemd als je het hebt over de beste sokken tegen zweetvoeten. Wol  houdt koude temperaturen vast en kan veel vocht opnemen zonder dat je voeten vochtig blijven. Ideaal voor in de winter, als het buiten kouder wordt. De combinatie met katoen wordt geadviseerd als je deze sok ook in de zomer wilt dragen.
Een sok van wol is overigens wel een duurdere keuze. Een ander nadeel is dat deze sok er vaak niet zo modieus uitziet.

Apollo-wollen-sokken

De beste keuze

Sokken tegen zweetvoeten? We hebben de voor-en nadelen van de verschillende materialen voor je op een rijtje gezet. Kijk welke materiaal jij vindt dat het beste bij je past. Koop anders sokken van verschillende materialen. Probeer dan welk jij het fijnst vindt voor je (zweet) voeten.

Kijk ook eens bij onze Tips tegen Zweetvoeten