5 Tips tegen Zweetvoeten

5-tips-tegen-zweetvoeten

5 Tips tegen Zweetvoeten

Wie kent het niet? Zweetvoeten of iemand die last heeft van zweetvoeten. Ook wel kaasflips genoemd. Dit heeft met de kaasachtige geur te maken. De één heeft er vooral last van als het erg warm is. Of door bijv. iets te fanatiek te sporten. Maar er zijn ook mensen die zonder het zonnetje of activiteit last hebben van geurende voeten. Vaak zweten ze overmatig en nog erger, verspreiden ze een zeer onaangename geur. Oftewel een zweetgeur.
Voor een ander zal deze geur het ergst zijn. Voor jezelf is het niet alleen de zweetgeur maar ook de kans dat er voetschimmels ontstaan bijzonder vervelend. Door de warme temperatuur en vocht vermenigvuldigen bacteriën zich heel snel…. Tijd dus om deze groei te remmen! Benieuwd hoe? Lees onze tips tegen zweetvoeten.

Wat heb jij geprobeerd om van je zweetvoeten af te komen?

Hoe graag trek jij zorgeloos je schoenen uit? Weg met die voetengeur? Ongetwijfeld heb jij al best een aantal dingen geprobeerd om de geur te stoppen. Op internet vind je immers voldoende tips. Zo zie je bij bij Oma weet Raad  diverse handige tips voor droge en dus schonere voeten. Ook op Wikipedia staan een aantal tips om je van je zweetvoeten te verlossen.
Om het je gemakkelijk te maken hebben wij de beste 5 tips tegen zweetvoeten voor je op een rij gezet. Uiteindelijk ben je natuurlijk op zoek naar die tips die écht helpen.

1. Draag altijd sokken van natuurlijk materiaal

Op blote voeten in je schoenen? Ja…wij weten dat dat hip is. Maar of je dat helpt om van je stinkvoeten af te komen? Het antwoord is kort: nee! Kies sokken die het transpiratievocht goed opnemen. En liefst van een natuurlijke vezel. De synthetische vezel zorgt namelijk voor een toename van bacteriën.  En die zorgen nu juist voor de voetengeur. Vermijd dus sokken van synthetisch materiaal. Een goed voorbeeld van sokken van natuurlijk materiaal zijn bamboe sokken, deze zijn van nature antibacterieel en nemen veel vocht op. Ook katoenen sokken staan bekend om het absorberende vermogen.

En ga je toch liever voor de trend om zonder sokken in je sneakers te gaan? Kies dan voor onzichtbare enkelsokken. Ook weer gemaakt van bamboe of biologisch katoen.
Geprobeerd maar werkte het niet? Lees dan snel onze volgende tips tegen zweetvoeten.

2.Trek elke dag schone sokken aan

Zweetlucht wordt vooral veroorzaakt door bacteriën. En deze vermenigvuldigen zich sneller in een vochtige omgeving. Maakt het ze niet te makkelijk dus: trek dagelijks schone sokken aan.
Natuurlijk kun je ook vaker per dag je sokken verwisselen.

3. Was je voeten dagelijks met een antibacteriële zeep

Wist je dat voetenbadjes goed zijn voor je voeten? Was je voeten in een bakje met daarin een anti-bacteriële zeep zoals betadine scrub of Hibisscrup. Beide doden de bacteriën. Regelmatig herhalen, het liefst elke dag! Droog je wel je voeten goed af?Verkrijgbaar bij de apotheek.

4. Draag niet knellende en goed ventilerende schoenen

Geef je voeten zoveel mogelijk lucht. Laat je voeten dus zoveel mogelijk ademen. Knellende schoenen zijn een no-go! Draag het liefst schoenen van een natuurlijk materiaal zoals leder. En het helpt ook als je regelmatig je schoenen uittrekt of wisselt. Thuis doe je dus gewoon lekker je schoenen uit!

5. Voetcrème

Je kunt je voeten ook insmeren met een speciale voetcrème. Zorg er wel voor dat je een zalfje of crème kiest die daadwerkelijk je voeten verzorgt. Wist je dat gezonde voeten minder gevoelig zijn voor bacteriën en dus zweetvoeten?

Heb jij deze 5 tips tegen zweetvoeten geprobeerd? Wat bij de één werkt hoeft natuurlijk geen goede tip voor een ander te zijn. En sommige mensen hebben nu eenmaal meer aanleg voor zweetvoeten. Een kwestie van proberen dus. Heb je alles al geprobeerd maar blijf je zweetvoeten houden? Dan kun je altijd nog een voetendeodorant of een voetenpoeder proberen.
Bij risivcovoeten raadpleeg je natuurlijk altijd een huisarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *